Custom Coded HTML page: How to add to a staged page as a template?

SOLVE
New Contributor

Hello!

 

I have created a custom coded HTML page but when I go to pick the template to swap the current page template with I cannot find my custom coded template? Any ideas how I assign that to the new staged page?

 

Thanks!

1 Accepted solution

Accepted Solutions
Top Advisor

@Evergreen,

 

I have been building Hubspot websites for years and I still run into this with new projects from time to time. It's pretty silly..

 

When you publish your template, a dialog box pops up. There is a checkbox on this popup that controls whether the template is available for new pages. Check it and you can use the template.

Reply
0 Upvotes
4 Replies
Top Advisor

@Evergreen,

 

I have been building Hubspot websites for years and I still run into this with new projects from time to time. It's pretty silly..

 

When you publish your template, a dialog box pops up. There is a checkbox on this popup that controls whether the template is available for new pages. Check it and you can use the template.

Reply
0 Upvotes
Regular Contributor | Diamond Partner

Clicking Publish does not show a popup with that option for me. Itried it nthree times. No popup.

Reply
0 Upvotes
Regular Contributor | Diamond Partner

I do see, however, the "Make available in pages" option which is checked to allow pages to be made using the template. But upon creating a new page, my  template is not available. I also, have  the same issue with the 24/7 404 Simple template i got from the HS  Marketplace. It's visible in my portal in Design Tools but not available to make a Page with.

Reply
0 Upvotes
Highlighted
Top Advisor

@therobert, that is odd. I have purchased templates from the marketplace that took hoursto get into my account. I have also lost templates by transferring accounts to the new design tools, and have lost some templates by what I can only assume is a system bug. I have experienced situations where custom modules seam to get jumbled up and the only way to work around it is to create a new module. 

 

Your issue is either a user error or a system error. If you are convinced it is a system error than you should report it to Hubspot support so they can have a look under the hood.