Tracking code gone missing on WordPress website

SOLVE
Occasional Contributor

Hello,

 

I discovered today that the Hubspot forms I use on certain webpages on my site have stopped showing.

I looked at the source code of the page and the Hubspot tracking code is all missing.

I have deactivated and reactivated the Hubspot WordPress plugin however it has not been resolved.

Anybody know how I can sort this out?

This is the webpage with the form on it: https://www.luxianoflondon.com/wedding-car-chauffeur/

Reply
0 Upvotes
1 Accepted solution

Accepted Solutions
Highlighted
Community Thought Leader | Diamond Partner

Hi @rajlux 

 

Hmm, perhaps there is a plugin conflict? Have you added any plugins lately, or tried disabling them one by one to see if the problem goes away?

Phil Vallender | Inbound marketing for B2B technology companies
4 Replies 4
Community Thought Leader | Diamond Partner

Hi @rajlux 

 

That seems really weird. I assume your HubSpot portal is still active and you can login, right? 

 

If so, I suggest you uninstall the plugin and reinstall the latest version following the links and instructions at Install the HubSpot WordPress plugin

 

If you still have problems with the tracking code disappearing (maybe there is a plugin conflict or something) you may be able to work around it by hard embedding the script using a script insertion plugin or by editing the header file, if you know how. 

 

An example of such a plugin is Insert Script In Headers And Footers but I have not tested it and if using it, or any other, you do so at your own risk. 


Hope this helps.

Phil Vallender | Inbound marketing for B2B technology companies
Occasional Contributor

Hi @Phil_Vallender,

 

Thanks for getting back to me.

 

My HS portal and everything is working fine.

 

I have manually inserted the HS tracking code in to my WP theme footer as instructed here and it appears in the page source. This however has not resolved the issue.

 

I have removed and reinstalled the plugin (twice) and the forms are still not appearing on the page, please see here under the heading "wedding car hire quote form". There are just blank white boxes. The embed codes are all correct as well.

 

When I view the page source it says the following in the header with no script in between:

 

<!-- DO NOT COPY THIS SNIPPET! Start of Page Analytics Tracking for HubSpot WordPress plugin v7.5.2 -->

 

<!-- DO NOT COPY THIS SNIPPET! End of Page Analytics Tracking for HubSpot WordPress plugin -->

 

Kind regards

 

Reply
0 Upvotes
Highlighted
Community Thought Leader | Diamond Partner

Hi @rajlux 

 

Hmm, perhaps there is a plugin conflict? Have you added any plugins lately, or tried disabling them one by one to see if the problem goes away?

Phil Vallender | Inbound marketing for B2B technology companies
Occasional Contributor

Hi @Phil_Vallender,

 

I deactivated WP Super Cache yesterday thinking it would fix the problem, turns out it was Autoptimize causing the forms to not appear, must be one of the settings conflicting with HubSpot. 

 

This is the setting causing the problem: "Also aggregate inline JS? - Let Autoptimize also extract JS from the HTML. Warning: this can make Autoptimize's cache size grow quickly, so only enable this if you know what you're doing." 

 

Thanks for the help Phil!